Lanche Seguro: Análise Da Aplicabilidade Da Legislação E Conhecimento Em Prevenção De Doenças Transmitidas Por Alimentos " Um Estudo Realizado Nos Quiosques Da Praia De Santos, Sp

Lanche Seguro: Análise Da Aplicabilidade Da Legislação E Conhecimento Em Prevenção De Doenças Transmitidas Por Alimentos " Um Estudo Realizado Nos Quiosques Da Praia De Santos, Sp

Author Szabo, Marisa De Moraes Vilela Autor UNIFESP Google Scholar
Advisor Pinto, Ana Maria De Souza Autor UNIFESP Google Scholar
Institution Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP)
Graduate program Ensino Em Ciências Da Saúde
Abstract The Number Of People Who Have Meals Outside The Home Is Increasing, So The Santos Kiosks Play An Important Role In Serving To The Tourist And The Population In General. The Municipality Establishes Parameters For The Regularization Of Licensees Based On The Code Of Postures, In Force Since 1968; However, It Has Been Made Much Progress In Health Legislation Since Then. Another Problem Is The Imminent Risk Of Occurrence Of Food-Borne Diseases Due To The Enabling Beach Environment, The Hot Summer Temperature, The Sand, The Physical Structure Partially Open To The Weather Conditions And The Menus, Which Offer In Addition To The Snacks, Several Side Orders Of All Kinds. The Aim Of This Study Was To Promote The Knowledge Of Hygienic Sanitary Standards To The Licensees In Kiosks In The City Of Santos. The Research Was Performed In Steps. The First Step Consisted Of A Documentary Research, Where The Main Municipal And State Legislations Were Used For Food Production. At That Stage, The Topics For The Analysis Of Legi

O Número De Pessoas Que Realiza As Refeições Fora De Casa É Crescente, Assim Os Quiosques De Santos Assumem Papel Importante No Atendimento Ao Turista E A População Em Geral. O Município Estabelece Parâmetros Para A Regularização Dos Permissionários Com Base No Código De Posturas, Em Vigor Desde 1968, Porém Muitos Progressos Aconteceram Na Legislação Sanitária Desde Então. Outro Problema É O Risco Eminente Da Ocorrência De Doenças Transmitidas Por Alimentos Devido Ao Ambiente Propício Praiano, A Temperatura Quente Do Verão, A Areia, A Estrutura Física Parcialmente Aberta Às Intempéries Do Tempo E Os Cardápios Que Oferecem Além Dos Lanches, Porções Variadas De Todos Os Tipos. O Objetivo Deste Estudo Foi Promover O Conhecimento Das Normas Higiênico-Sanitárias Aos Permissionários Em Quiosques Do Município De Santos. A Pesquisa Foi Realizada Em Etapas, Sendo A Primeira Etapa Constituída De Uma Pesquisa Documental, Onde Foram Utilizadas As Principais Legislações Municipais E Estaduais Específicas Para A Produção D
Keywords Food, Health Legislation, Snacks, Hygiene And Good Practices
Alimentação, Legislação Sanitária, Lanches, Higiene E Boas Práticas
Language Portuguese
Date 2018-09-14
Research area Educação Em Saúde Na Comunidade
Knowledge area Multidisciplinar
Publisher Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP)
Extent 148 p.
Origin https://sucupira.capes.gov.br/sucupira/public/consultas/coleta/trabalhoConclusao/viewTrabalhoConclusao.jsf?popup=true&id_trabalho=7488172
Access rights Closed access
Type Dissertation
URI https://repositorio.unifesp.br/handle/11600/52352

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