Seletividade, Aversão E Dificuldades Alimentares Em Pré-Escolares Em Dieta De Exclusão Do Leite De Vaca Por Alergia Alimentar

Seletividade, Aversão E Dificuldades Alimentares Em Pré-Escolares Em Dieta De Exclusão Do Leite De Vaca Por Alergia Alimentar

Author Castro, Vanessa Cristina Dias De Autor UNIFESP Google Scholar
Advisor Morais, Mauro Batista De Autor UNIFESP Google Scholar
Institution Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP)
Graduate program Nutrição
Abstract Objective: To Evaluate The Frequency And Factors Associated With Picky Eating, Avoidant Feeding And Feeding Difficulties In Preschoolers Consuming A Cows' Milk Exclusion (Cme) Diet. Methods: Cross-Sectional Study, With Data Collection Via The Internet. Demographic, Clinical And Dietary Data Of Children Aged 2 To 5 Years And Consuming A Cme Diet For At Least 6 Months (Cme Group) Were Compared To A Control Group, Consuming An Unrestricted Diet. Three Scores For Evaluation Of Picky Eating, Avoidant Feeding And Feeding Difficulties Were Applied. Results: 146 Children Were Included In The Cme Group And 109 In The Control Group, Aged 3.1 And 3.3 Years, Respectively (P= 0.355). The Frequencies Of Feeding Problems Diagnoses Among Children In The Cme And Control Groups Were, Respectively: Picky Eating (35.4% Vs. 23.3%, P=0.057), Avoidant Feeding (23.9% Vs. 20.4%, P=0.612) And Feeding Difficulties (32.1% Vs. 28.4%, P=0.638). The Cme Group Presented Higher Scores Of Feeding Difficulties (38 Vs. 34, P=0.032). This Group

Objetivo: Avaliar A Frequência E Fatores Associados Com Seletividade, Aversão E Dificuldades Alimentares Em Pré-Escolares Alimentados Com Dieta De Exclusão Do Leite De Vaca. Método: Estudo Transversal Que Contou Com Coleta De Dados Via Internet. Foram Incluídos Dados Demográficos, Clínicos E Alimentares De Crianças De 2 A 5 Anos, Alimentadas Com Dieta Isenta De Leite De Vaca Por Pelo Menos 6 Meses (Grupo Em Dieta De Exclusão), Em Comparação A Um Grupo Controle, Sem Restrições Alimentares. Três Escores Que Avaliam Seletividade, Aversão E Dificuldades Alimentares Foram Utilizados. Resultados: Foram Incluídas 146 Crianças No Grupo Em Dieta De Exclusão E 109 No Controle, Com Idades De 3,1 E 3,3 Anos, Respectivamente (P=0,355). As Frequências Dos Diagnósticos De Problemas Alimentares Entre As Crianças Em Dieta De Exclusão E Controle Foram, Respectivamente: Seletividade (35,4% Vs. 23,3%, P=0,057), Aversão (23,9% Vs. 20,4%, P=0,612) E Dificuldades Alimentares (32,1% Vs. 28,4%, P=0,638). No Grupo Em Dieta De Exclusão
Keywords Pick Eating
Food Allergy
Preschoolers Consuming
Hipersensibilidade A Leite
Comportamento Alimentar
Nutrição Da Criança
Estado Nutricional
Pré-Escola
Language Portuguese
Date 2018-02-27
Research area Nutrição Em Especialidades Clínicas
Knowledge area Ciências Da Saúde
Publisher Universidade Federal de São Paulo (UNIFESP)
Origin https://sucupira.capes.gov.br/sucupira/public/consultas/coleta/trabalhoConclusao/viewTrabalhoConclusao.jsf?popup=true&id_trabalho=6406064
Access rights Closed access
Type Dissertation
URI https://repositorio.unifesp.br/handle/11600/52263

Show full item record




File

File Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Search


Browse

Statistics

My Account